10 činjenica za novopečene tate

Categories:Za Tatu
Tags:, , ,
admin

Dok se pripremate za očinstvo slušat ćete o fazama trudnoće, o porodu i dojenju; zatim slijede savjeti o odgoju, toliko različiti da nećete znati koga slušati; zatim slijedi još savjeta… Zbrka u glavi je sasvim normalna stvar. Ovih 10 detalja vam se ipak, vjerojatno, nitko (osim nas) neće sjetiti reći.

heading_110247-shutterstock746527721

1. Velike su šanse da ćete, kako vaša supruga bude „rasla“ u trudnoći, i vi dobiti koji kilogram viška. Tješite se da ćete, nakon poroda, barem imati dobar razlog da zajedničkim snagama pazite na zdravu prehranu i tjelovježbu.

2. Kada beba stigne, propustit ćete poneki trening svoje ekipe, probu svog benda ili naprosto tjedno druženje s prijateljima. Što prije to prihvatite, to će vam biti lakše – i nemojte ni sučajno zbog toga kriviti majku svog djeteta: bebu ste napravili skupa, skupa se morate i brinuti o njoj.

3. Osim ako ne volite look a la vaterpolisti, pokrijte „šumicu“ na prsima. Ili nemojte, nego gledajte kako se vaša beba sjajno zabavlja dok vam nemilosrdno čupa dlačicu po dlačicu (ili čitav busen u jednom potezu).

4. Gotovo svaki problem moći ćete riješiti ku-kuc igrom. Uživajte dok ova faza traje.

5. Iznenađenje! Veselit ćete se kad vam svekrva najavi svoj dolazak. Svaka pomoć oko bebe je dobro došla!

6. Seksualni život neko će vrijeme biti malo manje živahan. Ali, i to će proći.

7. Bit će roditelja koji će vam puniti glavu idejama da će beba izbiti svu zabavu iz vašeg života. Ne slušajte ih – zašto su se onda oni odlučili na drugo, a možda i treće dijete?

8. Opustite se, ne morate non-stop gledati samo crtiće. Nitko vam neće zvati socijalnu službu ako odlučite pogledati Rockyja, Klub Boraca ili Brze i žestoke s bebom u krilu.

9. Ako vam supruga doji, kada se beba „prikopča“ bit će prilično ograničena  u kretanju. Budite joj najbolji konobar na svijetu i dodajte što god joj zatreba. Čim pomisli na to.

10. Možda ste proputovali pola planete i vidjeli svih sedam svjetskih čuda; možda ste doživjeli avanturu ronjenja na većim dubinama ili ste možda čak odletjeli u svemir – nije bitno. Nema teoretske šanse da ste vidjeli išta tako divno kao što je vaša usnula supruga s vašom uspavanom bebom pored sebe. To je jednostavno zato što ništa ljepše ni ne postoji na svijetu (ni izvan njega).

Martina Milotić

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>