10 tajnih navika doista uspješnih majki

Categories:Za Mamu
Tags:, , , , ,
Martina Milotic

Neke mame, čini se, potajno su superheroji jer stižu baš sve i mogu baš sve: djeca su im dobro odgojena, stan ili kuća im blistaju, muž ih obožava, karijera im je u usponu a pored svega toga naprosto su prelijepe. Kako im to samo polazi za rukom? Realno, savršena slika uvijek je nerealna i naći ćete nesavršenosti ako se dovoljno dugo zagledate, no činjenica jest da nekim mamama sve lakše polazi za rukom. Ovo su tajne uspješnih majki:

mama s djetetom

  1. Ustaje se rano ili ide kasno spavati, ali ne čini oboje paralelno. I supermamama treba odmor.
  2. Njene liste obaveza nisu nerealne niti beskonačne i pristupa im drugačije, primjerice ovako: sat vremena za kućanske poslove, sat vremena za shopping, sat vremena za…
  3. Što može učiniti danas doista i učini danas, bez odgađanja. Tako spriječava gomilanje obveza.
  4. Kvalitetno provodi slobodno vrijeme, umjesto da se “izgubi” u surfanju Facebookom. Bez obzira je li u pitanju pola sata za dobru knjigu, dugu kupku ili šetnju prirodom, slobodno vrijeme nije uludo potrošeno.
  5. Magistrirala je multitasking, pa gleda omiljenu seriju dok vježba na orbitreku i usput slaže čiste čarape ili kuha ručak za sutra dok djeci pomaže sa zadaćom.
  6. Vrlo je efektivna. Navečer će si pripremiti odjeću za ujutro, cipele je uvijek čekaju na istom mjestu, a navečer mobitel ostavlja u drugoj sobi kako ne bi došla u napast još pola sata surfati internetom umjesto da se dobro naspava.
  7. Troši svoju energiju na stvari i ljude koji doista vrijede njene pažnje.
  8. Drži red u kući, ali ne opsesivno nego funkcionalno. To znači da joj je ormar uredno posložen tako da uvijek u najkraćem roku može pronaći što joj treba, ali se ne opterećuje slaganjem po bojama, sezonama…
  9. Zna kako reći “ne” kada doista nije vrijeme za “da”.
  10. Daje najbolje od sebe, ali je svjesna da nije savršena i nema grižnju savjesti zbog onoga što nije uspjela, što je pogriješila ili podbacila. U ostalom, nitko nije savršen.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>