10 urnebesnih poza za spavanje s bebom u krevetu

Martina Milotic

Spavanje, odnosno dijeljenje kreveta s bebom ne odgovara svakoj obitelji. Neki roditelji strahuju da ne zgnječe bebu u snu, drugima naprosto ne ide san na oči, a tu su i bebe koje jednostavno više vole spavati u miru svoga krvetića. S druge strane. brojni su i tate i mame koji ne mogu ni zamisliti da njihovo djetešce ne spava s njima.

Dijeljenje kreveta s bebom osobito je praktično u prvim tjednima nakon dolaska kući iz rodilišta, dok se majka oporavlja a beba još nije uhvatila ritam hranjenja. Statistički, šanse da zgnječite ili ugušite bebu u snu su gotovo nikakve. Priroda se pobrinula da čak i u periodu najveće neispavanosti roditelji čuju bebu kroz san, a tragedije o kojima se povremeno može čitati u medijima u pravilu su uvijek povezane s lijekovima, alkoholom, drogom ili drugim bolestima, odnosno ovisnostima roditelja.

No, ozbiljne teme na stranu – kako izgleda dijeliti krevet s bebom? Bebe su obično prilično nemirni spavači, osobito u fazi kada pužu. Čini se kao da noću još jednom proživljavaju dnevna iskustva, pa pužu, vrte se, okreću i mašu ručicama i nožicama i u snu. To može biti prilično bolno, nespretno i neugodno za roditelje, ali sve skupa ima i svoju komičnu stranu. Na kraju krajeva, roditelji koji biraju ovaj tip spavanja unatoč svemu ne “izbacuju” bebu iz kreveta.

Evo 10 urnebesnih poza za spavanje s bebom – koji je vaš “sretan broj”?

1935674_10153235801267051_2661653943091420147_n

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>