13 znakova da vas vaša beba doista voli

Martina Milotic
 1. Prepoznaje vas. Ne čini se kao velika stvar, ali bebe najprije nauče prepoznavati lica najbliskijih im osoba. Da, to znači da vas voli.
 2. Reagira na vaše grimase, smije vam se i ne može skinuti pogled s vaših očiju.
 3. Vi ste prva osoba kojoj se nasmijala (čak i ako niste sigurni je li zapravo ispuštala vjetrove ili se borila sa stolicom).
 4. Ima jednu omiljenu igračku od koje se ne odvaja kad nije pored vas. Psiholozi kažu da u dobi od oko jedne godine takva igračka predstavlja utjehu u nedostatku mame, odnosno privremenu zamjenu za vas.
 5. Toliko uporno zuri u vaše lice, već od samog rođenja, da vam je gotovo neugodno. Zapravo uči kako izgleda ta divna osoba koja brine o njemu, vi.
 6. Daje vam puse. Slinjave, balave, neuredne, takve koje uopće ne sliče na “prave” puse, ali znate na što mislimo.

  shutterstock_74307784[1]

 7. U nedogled diže rukice prema vama kako biste je podigli. Milijun puta dnevno, stalno i čini se zauvijek (samo se čini).
 8. Pobjegne od vas (četveronoške ili hodajući) pa se brzo vrati. To je zato što istražuje, ali se uvijek vraća u svoje sigurno okruženje.
 9. Euforična je kada vas ponovo vidi nakon nekoliko sati (ili nekoliko minuta) i pokazuje to na sve načine koji su joj dostupni.
 10. Imitira vas u svemu. Želi raditi sve što i vi i imati sve što i vi, jer vi ste njen prvi i najveći idol. I to će tako ostati još nekoliko godina.
 11. Traži od vas utjehu i zaštitu kada ga nešto boli, kada je umorno ili ljuto. Jer mama može pomoći u svemu.
 12. Rezervirao je svoje najgore ponašanje samo za vas. Ne zvuči na prvu kao da vas voli, ali to je zato što se uz vas osjeća sigurno i zaštićeno, pa u toj okolini može ispoljiti sve svoje frustracije, nervozu, strahove i ostale negativne emocije koje su se nakupile. Slično kao i kod odraslih.
 13. Negdje oko prvog rođendana užasavat će se ideje da negdje idete i ostavljate ga, makar i na nekoliko minuta.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>