Ako osjećate jutarnju mučninu, možda nosite djevojčicu

Martina Milotic

shutterstock_66222619[1]
U narodu uvriježeno mišljenje da trudnice koje nose djevojčice češće osjećaju jutarnju mučninu, čini se, nije neutemeljeno. Naime, brojke doista idu u prilog teoriji da su dječaci “nježniji” prema svojim majkama tijekom trudnoće.

Jutarnju mučninu u određenom obliku osjeti i do 80 posto trudnica, no činjenica jest da od nje mnogo šešće pate majke djevojčica.

“To nije pouzdan pokazatelj spola, no istraživanja su pokazala da ipak postoji veza između djevojčica i trudnica koje muče mučnine”, rekao je njemački liječnik Jan-Peter Siedentopf iz berlinske bolnice Charite.

Jutarnje mučnine su obično neugodne, ali bezazlene, osalim u rijetkim ekstremnim slučajevima kada je trudnicima ipak potreban liječnički nadzor. Za ublažavanje tegoba preporuča se konzumirati dovoljno tekućine i velike obroke zamijeniti manjim, češćim zalogajima.

Inače, zanimljivo je da od jutarnjih mučnina (koje se zapravo uglavnom javljaju u svako doba dana i noći), mogu patiti i muškarci. Uglavnom je riječ o budućim očevima koji su izuzetno empatični. I kod njih dolazi do hormonalnih promjena, a u pojedinim slučajevima čak je dolazi i do debljanja.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>