Martina Milotic

Američke palačinke ponešto su zahtjevnija varijanta od “naših” palačinki, no jednom kada ih probate jednostavno ih se više nećete htjeti odreći. Osobito ako su punjene Nutellom, kao u sljedećeom receptu. Istina, to nije zdravi doručak niti večera kakvu biste svojim mališanima htjeli svakoga dana pripremati, no za posebne prilike ili kada se jednostavno želite posebno počastiti bit će savršen izbor.

Palacinke

Sastojci:

Mlijeko

2 jaja

Glatko brašno

Maslac

Žličica praška za pecivo

Malo cimeta

Vanilin šećer

Nutella

Postupak:

Žlicu maslaca otopite na laganoj vatri. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke izmiksajte s brašnom, pecilnim, maslacem, cimetom i vanilin šećerom u tijesto gušće no za “obične” palačinke, pa zatim žlicom nježno dodajte snijeg i pažljivo izmiješajte. Tijesto bi i dalje trebalo biti nešto gušće no za obične palačinke.

Ugrijte tavu na srednje jakom plamenu (slabijem no za “obične” palačinke”) pa žlicu po žlicu tijesta stavljajte na tavu. U sredinu stavite žličicu Nutelle, a zatim je prekrijte još jednim slojem tijesta. Kada se na površini palačinke počnu pojavljivati mjehurići, okrenite je na drugu stranu i pecite još minutu do dvije, ovisno o veličini.

Ako ove palačinke radite prvi put, bit će vam lakše početi s manjim palačinkama kojima ćete lakše manipulirati. Idealno bi bilo koristiti tavu za palačinke kojoj nije potrebno dodavati ulje.

Jednu od varijanti recepata za američke palačinke punjene Nutellom pogledajte i u videu.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>