Božićni jež od pšenice

Martina Milotic

Jezici
Božićna pšenica
se tradicionalno sije na Svetu Luciju, a to je jedna od aktivnosti u kojima mogu uživati i  mališani. A kako vam zvuči božićni jež od pšenice?

Posebno je naime zabavno ako pšenicu posijete u obliku ježa ili simpatičnih čovječuljaka, pri čemu će “kosu” glumiti upravo pšenica.

Za to vam je potrebna piljevina koju možete nabaviti u trgovinama na odjelima za kućne ljubimce, jedna tanka najlonska čarapa boje kože i pšenica.

Postupak je vrlo jednostavan: pšenicu namočite, a zatim uz pomoć čarape i piljevine oblikujte ježa. Pšenicu pažljivo rasporedite po “leđima” ježa, pazeći da piljevina ostane sa strane. Čarapu podvežite odozdo, a za oči i njuškicu upotrijebite čvrstu tkaninu, dugmad ili sličan materijal. Budući da će piljevinu biti potrebno održavati vlažnom da bi pšenica uspjela, papir i karton nisu dobar izbor.

Isti je postupak i ako oblikujete čovječuljke ili glave, pri čemu će pšenica glumiti kosu – pustite mašti na volju i budite kreativni.

Obično je potrebno oko dva tjedna da bi “frizura” bila postojana, odnosno da bi jež uzgojio uzorne bodlje.

Evo kako to izgleda na blogu Ive Kreative.

Božićni čupavci :)Više klikom na link: http://ivakreativa.com/show/prigodno/bozic/933-bozicni-cupavci

Posted by Iva Kreativa on Friday, 4 December 2015

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>