Cibona i ”Mali sportaši velikog srca“ u humanitarnoj akciji

Ana Pejic

11f9ad5b-b306-4e02-8aad-de08965ac89a

Društvo sportske rekreacije ”Mali sportaši“ u suradnji s Košarkaškim klubom Cibona organizira devetu godinu za redom humanitarno – sportski događaj ”Mali sportaši velikog srca“.

Događaj se održava u subotu, 19. prosinca 2015. od 13:00 sati u Košarkaškom centru “Dražen Petrović“, Savska 30, a zamišljen je kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama i druženja s gostima, a sve s naglaskom na humanitarnu komponentu.

Svaki mali sportaš koji će sudjelovati na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Caritasovih kuća sv. Terezija, Vrhovec, sv. Josip, Hrvatski Leskovac i sv. Franjo, Vugrovec.

Osim igračaka, roditelji malih sportaša će sakupljati i razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari. Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije, pri čemu se male članove od malena senzibilizira i educira o jednom od načina brige za one kojima je ta briga najpotrebnija. Sve navedeno bit će kroz igru, zabavu, puno smijeha i pozitivnih blagdanskih vibracija.

Očekuje se kako će ovogodišnji događaj okupiti oko 550 djece školskog i predškolskog uzrasta, polaznika programa “Mali sportaši” i preko 1000 gledatelja (roditelja, rodbine, prijatelja…)

U ovoj plemenitoj akciji malim sportašima pridružit će se i mladi košarkaši Cibone, poznati sportaši i gosti. Kako bi sve prošlo u najboljem redu, za vrijeme događaja, s malim će se sportašima igrati 30 trenera kojima će pomagati isto toliko vrijednih volontera.

”Mali sportaši“ i KK Cibona na ovaj način nastavljaju i potvrđuju uspješnu suradnju kojoj je glavni cilj uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice.

Više o “Malim sportašima” i događaju saznajte na internet stranici: www.malisportasi.hr

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>