Crne vijesti

admin

Nisam pisala duže vrijeme. Upalim računalo, namjeravam početi pisati i onda otvorim neki portal i pročitam crne vijesti. Jučer, danas, sutra… Smrti, smaknuće, bolesti i tragedije. Nova poskupljenja, zakoni, nove pljačke, novi jad „malog čovjeka“.

heading_091210-shutterstock823504481

Zagledam se tako i prođe mi slobodno vrijeme, rastužim se, razmišljam. I moram dalje. Ali uvijek djelić toga nosim sa sobom.
Ponekad moj maleni osjeti moju tugu i zabrinutost. Što da mu odgovorim? Da ga čeka svijet koji je nemilosrdan, da ga čekaju brige i borba, da ga čeka nešto što i nije tako sjajno?

Počeo me puno ispitivati. O svemu. Svaki dan čujem „zašto“ nebrojeno mnogo puta. Zaista me zabavlja s pitanjima jer vidim koliko je narastao, kako pomalo sazrijeva i kako se zaista trudi da čuje i zapamti odgovore koje mu dajem. Ali u drugu ruku, počela su i nezgodna pitanja. Čiji odgovori nisu uvijek lijepi i pitanja koja sam mislila da još neko vrijeme neću čuti. Ali vrijeme leti…

„Zašto zvoni zvono na crkvi? Jeli počinje misa?“
„Ne, zvoni jer je netko umro.“
„Jesi li ti umrla?“

Počele su i noćne more. Plač u ranu zoru, obično oko četiri – pet sati. Ne smijemo ga ni dirati ni pitati ni maziti. Moramo ga jednostavno pustiti da se sam umiri i shvati da je to bio samo san. Ne dopušta nam drukčije.
„Bio mi je tu Itsy Bitsy!!!“ (Itsy Bitsy je pjesmica o pauku koju je naučio i sad svakog pauka zove Itsy Bitsy)
„Nije ljubavi, to si ti samo sanjao…“
„Da, ta Sanja mi je bila tu na jastuku! (sad već misli da se pauk zove Sanja) I onda sam je ubio i bacio u smeće i sada neka lijepo šeta po smeću!“

Svaki dan novost, svaki dan pitanje, svaki dan sreća koja me drži i ne da mi da me obuzmu crne misli. Zahvalna sam mu jer mi pokazuje koliko je važno smijati se, otkrivati nove stvari, saznavati nove informacije. Pokazuje mi koliko je važno biti pozitivan, vjerovati u bolju budućnost i vjerovati u ljubav. Ljubav koja me drži na životu.
MaMa Ana

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>