Crtice s pred-godišnjeg iliti hooppiness stanje uma

Ana Pejic

Pita me facebook što mi je na umu. Što bi mi zaboga trebalo biti na umu nepunih pet dana do godišnjeg odmora? Posao? Jok.

Pa tako razmišljam je li ono što sam jutros odledila za ručak riba ili meso, jer onako smrznuto mogla je biti junetina, lignje, a možda i babina orehnjača zaostala od prošlog Božića. Na umu mi je i je li MM stavio prati robu. Najradije bih ga nazvala i pitala, ali slutim da bi me mogao poslati u iskonske krajeve dok jednom rukom briše šmrklje, drugom usisava, a nogom psu dodaje lopticu. Zlato moje svemoguće, u njega mora biti neki opako jaki ženski gen kad je tako svestran.

Nadalje, razmišljam i o godišnjoodmornoj destinaciji. Sto kombinacija (lažem, ravno dvije), a budući da živimo na moru, preživjeli bi valjda nekako i ostanak na gradskim plažama. Dijete, dragi, pas i ja, zajedno sa još milijardu srdelica koje se grilaju na suncu, a od kojih su neki donijeli deke umjesto ručnika i padele punjenih paprika umjesto sendviča s paštetom pa sad kampiraju na pol metra do mora od jutra do preksutra. Trbušina i zlatni lanac u obiteljskih starješina ne nedostaje, naravno. I ta trbušina mi garant radi sjenu dok pokušavam uloviti malo sunca.

46

Možda ga Mala Kme pogodi kamenom… Slučajno, jer zauzima pol plaže, ne bih joj ja to nikad sugerirala, ne… A možda ga kao u onom vicu grinpisovci dođu greškom vratiti u more. To bi bilo bolje, da, može onda tako.
Na umu mi je i Mala Kme, kojoj igrom slučaja nedostaju neki sekundarni članovi obitelji, pa ih je odlučila nadoknaditi. Došli mi baki, koja kao i mnoge suvremene bake ima dečka. Bacio on njoj dvaput lopticu, a ona će njemu – dida, još! Posvojilo dijete didu, u nedostaku pravog. Današnja su djeca očito mnogo fleksibilnija nego što smo mi bili. Kako se novopečeni dida osjećao, ostaje nepoznanica, ali loptice su nastavile stizati. Neka ona samo i nadalje tako uspješno dolazi do onog što poželi.

Sljedeće, na umu mi je simpatična konobarica kojoj sam naručila topli sendvič, a ona me pitala da li želim da ga zgrije. Naravno da ne, opće je poznata činjenica da se topli sendvič poslužuje hladan.
Onda, tu su i točke. Kakve točke? Svakakve točke! Točke na majicama, točke na kupaćim gaćama, točke na suknjama, pjegaste točke na nosu mog dragog, točke na točkama! Toliko su me zaludile te točke da bi mi, da prostite, bili u stanju prodati i govno na točke. Moja reakcija vjerojatno bi bila: vauuu, kako originalno. Srećom je tu MM koji me drži u normali, pa imam i nešto prugica u ormaru.

Naravno, ovih dana mi je na umu i hulahop, jer hulahop je sreća i veselje i povratak u djetinjstvo u kojem se samo smiješ i nemaš nikakvih briga. A kad zaglaviš za radnim stolom a najradije bi vrtio hulahop, dogodi se sljedeće:

Mali riječnik dosad apsolviranih hoop izraza
hoopster – osoba koja vrti hoop, ne brkati s hipsterom. Mnogo kulja osoba
kad starci prohoopaju – dakle kad starci prolupaju od hoopanja. Vidi pod: ja
hooppiness – onaj feeling kad vrtiš hoop s blesavo sretnim izrazom na licu (dakle uvijek)
hoopnotično – kad ti hoop zavrti glavom, kao meni sad.
Dnevna doza ovisnosti time je zadovoljena, slijedi povratak u normalu. A kao trebalo bi napisati i neki ozbiljan tekst za portal, ali i to mi se ne da, pa… Ecce blog!

MaMa Martina

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>