Džem od šljiva bez šećera

Martina Milotic

Ukusan namaz bez dodanog šećera, za velike i male koji vole okus šljive.

shutterstock_96847000[1]


Sastojci:

1 kilogram zrelih, slatkih šljiva

1 prstohvat soli

Postupak:

Odabrati samo zrele, što slađe šljive pa ih oprati, prepoloviti, očistiti od koštica, dodati prstohvat soli i složiti u pleh. Zadatak soli je upravo izvući fruktozu iz voća. Peći do željene gustoće uz povremeno miješanje. Imajte na umu da će se smjesa malo zgusnuti nakon hlađenja. Komadi voća ostat će krupni, po želji ih možete izmiksati u glatku smjesu

Kada je džem kuhan, teglice ugrijte u pećnici pa u njih ulijte toplu smjesu. Zatvoriti teglice i pustiti da se u pećnici ohlade preko noći.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>