Fini popečci od tikvica i sira

Martina Milotic

Sastojci:

Tikvica

Mekši sir

Parmezan

Jaje

Zobene pahuljice, sitne

Sol, papar

shutterstock_98518904[1]

Postupak:

Tikvicu operite, naribajte na krupni ribež (ako je mlada, nije potrebno guliti koru), posolite i dodajte jaje. Ubacite sitne zobene pahuljice, otprilike polovicu količine naribanih tikvica i promiješajte. Tikvice će pustiti vodu od koje će zobene pahuljice nabubriti, stoga ne brinite ako se na prvi pogled čini suho.

Naribajte sir, primjerice gaudu, a zatim dodajte i parmezan i začine po želji. Sve izmiješajte pa ostavite nekoliko minuta da smjesa odstoji. Ako je premekana, dodajte još malo zobenih pahuljica ili krušnih mrvica.

Smjesu vadite žlicom, slažite na papir za pečenje i pecite do zlatne boje. Popečci se mogu peći i u vrućem ulju na štednjaku, no zdraviji su oni iz pećnice.

Popečci su zgodni i za pripremu u društvu mališana, koji će moći pomoći u miješanju, a stariji i u ribanju. Osim toga, sjajni su u slučaju kada djeca ne vole tikvice (ili povrće općenito), jer ih uspješno “kamufliraju”.

Dobar tek!

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>