Hrabre mame na Zrinjevcu poručile: dojenje, uvijek i svugdje!

Martina Milotic

RODA

Uoči Međunarodnog tjedna dojenja, na Zrinjevcu je u subotu održana akcija grupnog dojenja. Lošem vremenu unatoč, pozivu Udruge RODA – Roditelji u akciji odazvao se prilično velik broj majki koje su sa svojim bebama “urbi et orbi” poručile da je dojenje posve normalno i prirodno – uvijek i svugdje.

Akcijom kakve su u svijetu česte i uobičajene Rode, majke i bebe pokušale su naime osvijestiti javnost o dojenju u javnosti, a znakovito je da su se na Zrinjevcu, osim majki koje to i inače čine, okupile i one koje ranije nisu za to smogle hrabrosti.

“Dojiti se može svugdje u gradu: na ulici, na klupi, dok čekate u redu pošte ili sjedite u tramvaju ali vjerojatno je najljepše opustiti se na travnjaku i predahnuti dojeći”, stajalo je u pozivu Udruge na zajedničko dojenje.

Valja dodati i da je ova akcija organizirana u suradnji sa zagrebačkim Gradskim uredom za zdravstvo i drugim udrugama koje se bave dojenjem u okviru kampanje DOJENJEZAKON, kao aktivnost Programa promicanja i unapređenja dojenja u zajednici 2015.-2017. Grada Zagreba.

“Grupnim dojenjem šalje se poruka da je dojenje u javnosti dobrodošlo i da nijedna majka ne bi smjela doživjeti neugodnosti zato jer doji svoje dijete izvan svojeg doma. Ograničavanje žene na dojenje u intimi šteti i trajanju dojenja, i doprinosi stavu žene o dojenju kao nečem što ih ograničava”, poručile su Rode, a na njihovim štandovima svi zainteresirani mogli su dobiti i sve potrebne informacije o dojenju.

M.M.

Foto: Facebook RODA

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>