Martina Milotic

KakoDoLijepihNoktiju_2015-10-133

Lijepi i njegovani nokti predstavljaju ogledalo ljepote ruku, ali i zdravlja organizma. Kao tvrde rožnate tvorevine kože sastavljene uglavnom od bjelančevine zvane keratin, iako bez živčanih završetaka, nokti su izuzetno osjetljivi na vanjske utjecaje.
Oko samog nokta nalazi se kožica koja se zbog estetskih razloga često uklanja, što je uglavnom nepotrebno ili čak štetno jer uklanjanjem kožice, dolazi do opasnosti od oštećenja kože te infekcija.

Kvaliteta, čvrstoća i ljepota noktiju povezuje se uglavnom s načinom prehrane, unošenjem određenih vitamina i minerala te ponekad upućuje na bolesti, no ipak u većini slučajeva, problem s noktima nastaje onda kada im uskratimo odgovarajuću njegu. Naime, stručnjaci se slažu kako je glavni uzrok lomljivih noktiju te suhe i oštećene kožice oko noktiju, nedostatak vlage i lipida na njihovoj površini.

Kako dolazi do isušivanja?

Najveći neprijatelj lijepih i čvrstih noktiju jest korištenje agresivnih sredstava za čišćenje bez zaštitnih rukavica, kao i česta upotreba odstranjivača laka za nokte.

Naime, upotrebom agresivnih deterdženata, sapuna i organskih otapala te alkohola, dolazi do intenzivnog isušivanja noktiju i kožice oko noktiju, uklanja se vlaga i zaštitni sloj lipida, te nokti postaju krhki i pucaju, a kožica oko noktiju tvrda.

IZBJEGAVAJTE:
1. upotrebljavati agresivna sredstva za čišćenje bez zaštitnih rukavica,
2. koristiti lak za nokte i odstranjivač više od 3 puta mjesečno,
3. uklanjati kožicu oko noktiju.

UMJESTO TOGA:
1. obavezno koristite zaštitne rukavice prilikom čišćenja,
3. koristite odstranjivač laka za nokte na uljnoj bazi,
4. kožicu oko noktiju tijekom nanošenja kreme samo lagano potisnite prema dolje,
5. svakodnevno po nekoliko puta dnevno nanesite na ruke i nokte zaštitnu i hranjivu kremu.

SAVRŠENSTVO ZA LIJEPE RUKE I ČVRSTE NOKTE

Hranjiva, mirisna i neodoljiva NUXE Rêve de Miel® Krema za ruke i nokte, ne samo da predstavlja MUST HAVE za lijepe i zdrave ruke, već i savršeno hrani, njeguje i učvršćuje suhe i lomljive nokte, dok kožicu oko noktiju omekšava.

Bogata je uljima suncokreta, avokada i nevena koji intenzivno obnavljaju lipide, dok arganovo ulje učvršćuje i hrani suhe i oštećene nokte. Med bagrema jamči dugotrajnu hidrataciju, ulje slatkog badema i shea maslac djeluju protiv iritacija, a vitamin E djeluje protiv starenja.

Cijena: 94,41 kn

NUXE proizvodi dostupni su u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>