Kako izgleda žensko tijelo nakon poroda?

admin

Kako izgleda žensko tijelo nakon poroda? Koliko vremena treba da se stvari vrate u normalnu? Hoće li se ikada vratiti u normalnu? Količina pitanja koje mamama tijekom trudnoće prolazi glavom golema je, a između strahova o majčinstvu neizbježno je da se pojave i oni o vlastitom tijelu i budućnosti.

19

Između tolikih slavnih majki koje se u javnosti pojavljuju savršene linije samo nekoliko dana nakon poroda – i onih „stvarnih“ koje ste uočili kako se bore sa svojim bebama na plaži, nimalo nalik slavnim ljepoticama, nemoguće je ne pitati se kakve ćete sreće vi biti. Kao da porod nije dovoljno zatrašujuće iskustvo samo po sebi, tu je još i čitavo pitanje onoga što slijedi.

Naravno, veliku ulogu tu igraju geni i majčina forma prije poroda, kao i hormoni, tijek poroda, veličina bebe i niz drugih faktora, no prvorotke u svakom slučaju uglavnom do vlastitog poroda nemaju priliku vidjeti koliko se žensko tijelo, i kojom brzinom, mijenja nakon poroda.

Čitavo iskustvo, od „curećih i bolnih prvih dana“ do kasnijeg povratka u normalu opisala je Julie Bhosale na svom blogu, a prvih 14 tjedana popratila je i fotografijama svog tijela. Fotografije donosimo u galeriji, a snimane su redom 24 sata nakon poroda, dva dana nakon poroda, tjedan, dva i ponovo 10 tjedana nakon poroda te ponovo nakon 14 tjedana.

Bez obzira na promjene, svaku fotografiju prati i važan natpis – prelijepa si, nevjerojatna si, majka si!

M.M.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>