Kako razgovarati s djevojčicom o njenom izgledu

Categories:Briga o djetetu, Dijete
admin

Kako razgovarati sa svojom djevojčicom o izgledu njenog tijela, pravilo prvo: Ne razgovarajte o izgledu njenog tijela. Nemojte ništa komentirati ako smršavi, niti ako se udeblja.

Nemojte joj čak reći ni da je lijepa. Radije probajte sa „vidi se koliko si sretna, naprosto sjajiš“ ili „izgledaš tako snažno“. Još bolje, dajte joj kompliment o nečemu što nema veze s njenim tijelom.

Nemojte komentirati niti izgled drugih žena, ni na lijep ni na ružan način. Naučite je da bude pažljiva prema drugima, ali i prema sebi.

Ni u ludilu ne govorite pred njom da ne volite svoje tijelo, ne žalite se na svoje kilograme, ne spominjite joj da ste na dijeti i nemojte se hvaliti kako ste smršavili. Umjesto toga, kupujte zdravu hranu, kuhajte zdrave obroke i bavite se sportom.

Potaknite svoje dijete da trči zato što će se tako riješiti stresa. Potaknite je da se bavi penjanjem kako bi na vrhovima planina istražila vlastitu duhovnost. Potaknite je da čini stvari koje će je ponekad strašiti, jer je to dobro za hrabrost. Potaknite je da se bavi sportom jer će tako postati boljim vođom, naučiti raditi u timu i steći samopouzdanje. Nikada je ne tjerajte da se bavi sportom kojega ne voli.

Vlastitim primjerom dokažite svojoj kćeri da ženama ne treba muškarac da bi premjestile namještaj. Naučite je par dobrih recepata s keljem, kupusom, mrkvom ili špinatom. Naučite je i recept za tortu s dvostrukom količinom čokolade i maslaca. Proslijedite joj recept najboljeg kolača kojeg je radila vaša majka. Proslijedite joj i njenu ljubav prema prirodi.

Možda i vi i vaša kći imate široke bokove ili torzo. Lako je ne voljeti neke djelove svoga tijela. Nemojte si to dozvoliti. Recite svojoj kćeri da jakim nogama može istrčati maraton ako to odluči, a njen torzo služi kako bi nosio njena jaka pluća. Zbog njih može pjevati na sav glas, vrištati dok ne popucaju stakla ili zavrtiti planetu na malom prstu ako to zaželi.

Podsjetite svoju kći da je najvažnija uloga njenog tijela da uokolo prenosi njenu prelijepu dušu.

Izvor: huffingtonpost.com

M.M.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>