Kesten pire za prste polizati

Martina Milotic

kestenpire

Kesteni su se vratili na velika vrata, a kakva bi to jesen bila bez kesten pirea?

Sastojci:

1 kg kestena (stavite malo više, računajući na ponekog trulog)

1/2 litre mlijeka

20 g šećera

2 vanilin šećera

20 ml ruma

Kestene zarežite, stavite na pola sata u zamrzivač pa potom potopite u zakuhalu vodu na cca 5 minuta – time ćete uvelike olakšati guljenje. Vadite jedan po jedan kesten pa ih ogulite (pazite i na donju kožicu) i vratite na kuhanje još oko 40 min, dok ne omekšaju (moraju biti mekani poput kuhanog krumpira).

Kada su kuhani, izgnječite kestene u glatku smjesu, dodajte ostale sastojke i još malo prokuhajte do potrebne gustoće. Ako vam se čini pregusto, možete dodati još malo mlijeka.

Kada je gotovo, protisnite kroz mašinicu i poslužite, po želji uz tučeno slatko vrhnje.

Foto: croftchestnuts.com

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>