Kinderbet vs. veliki krevet

Categories:Blog, Blog Mirne Maras
admin

Jako dobro se sjećam i nikada neću zaboraviti dijeljenje kreveta sa svojim malcem kada je krenulo puzanje.

Do dijeljenja kreveta došlo je ustvari spontano. Nismo to htjeli, iako nema ništa ljepše nego ujutro prvo vidjeti to slatko lice kako diše pored vas.

Do otprilike 10.mjeseca života moj je malac sam zaspao svaku večer uz pomoć onog vrtuljka u kojeg je gledao sve dok ne bi utonuo u san. (Spomenuti vrtuljak nabavili smo u dućanu Magic Baby i zbilja nas je spasio pa preporučam). Odlična stvar koju sam koristila od prvog dana.

A onda  je jednog dana dobio svoju prvu upalu uha, da ga utješim stavila bi ga pored sebe i tako je njemu lijepa navika ostala. Pokušala bi prvo sa vrtuljkom, ali kratko je trajalo, tražio bi baš mene, moju blizinu.  Dijeljenje kreveta ustvari je iscrpljujuće. Koliko god to bilo slatko toliko mi je bilo i stresno. Početak puzanja značio je i vrlo nemirno spavanje koje bi rezultiralo puzanjem u snu po cijelom krevetu, pa i po meni. Usred noći znala sam se probuditi, a gospodin bi bio na meni. No, lako za to…nekoliko puta je znao pasti sa kreveta, ups! Srećom, nije bilo ozlijeđenih :) mislila sam naivno, skužiti će da pada, neće više, ali nije on toga svjestan, naprotiv, on nakon pada nastavi spavati na podu. Nevjerojatna su ta djeca :) a ja? Ne da se nisam naspavala nego sam kao vojnik dežurala noćima.

Nije to imalo smisla…spavaću sam sobu pretvorila u bojno polje…barikade posvuda – jastuci, roba koja čeka peglanje, igračke…sve to poslužilo je svrsi – zagraditi krevet da čovjek više ne pada. Možda i ja počnem spavati :) i upalilo je…istina, našla bi ga usred noći kako spava na jastucima, robi koja čeka peglanje…ali barem nije na podu :)

To dijeljenje kreveta, u kojem je, zaboravila sam spomenuti, tata spavao na kauču u dnevnom boravku, nedavno sam riješila. Zaluđenost spidermanom i autićem jurićem odlučila sam okrenuti u svoju korist. Kupujemo krevet i posteljinu s navedenim junacima, to će sigurno riješiti stvar.

Sve je već idući dan bilo kupljeno, a sreća malca zbog istog – neopisiva. Jedva je čekao večer da ode u krevet i druži se sa spidermanom. I evo, sada već dva mjeseca ne dijelimo krevet. Svi smo se preporodili.

Ipak, krevet kratko dijelimo ujutro kada se malac ušulja u krevet. Ali, ima li slađih minuta od tih? Nema, to je sigurno!

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>