Martina Milotic

Sastojci:

Grašak, po mogućnosti mladi

Krumpir

Malo češnjaka

Malo maslinovog ulja

Po želji vrhnje za kuhanje

Peasoup

Postupak:

Češnjak na sitno nasjeckajte i kratko prodinstajte na malo maslinovog ulja, pazeći da ne potamni. Kad zamiriši, dodajte grašak i podlijte vodom (ili temeljcem) koliko je potrebno da prekrije povrće. Posolite, dodajte na kockice nasjeckan krumpir i kuhajte dok sve ne omekša.

Izmiksajte štapnim mikserom i po želji ulijte vrhnje te još kratko prokuhajte.

U manje zdravoj varijanti, na samom početku prije no što na ulje bacite češnjak možete kratko prepeći i na kolutiće narezane hrenovke. Kada su pečene dodajte češnjak, grašak, krumpir i kuhajte dalje prema receptu.

Ako ne želite dodavati vrhnje a juha je pregusta, možete je razrijediti s malo vode.

Za odrasle na kraju možete dodati po želji papra, koji se odlično slaže s graškom i češnjakom.

Krem juha od graška bit će najukusnija ako koristite mladi, svježi grašak, no svakako će biti dobra i sa smrznutim povrćem.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>