Krem juha od mrkve, ukusna i slatka

Martina Milotic

Sastojci:

5 srednjih mrkvi

1 manji luk

1 krumpir

1/2 manje korabice

2 žlice kiselog vrhnja

Mrkvajuha

Postupak:

Mrkvu naribati ili narezati na manje komade. Luk nasjeckati i dinstati na maslinovom ulju dok ne omekša, a zatim dodati korabicu nasjeckanu na manje komadiće i mrkvu. Još kratko prodinstati pa dodati i krumpir nasjeckan na kockice. Podliti vodom, začiniti i kuhati dok povrće ne omekša.

Smiksati u glatku smjesu, dodadi vrhnje i još kratko izmiksati.

Po želji dodati i malo muškatnog oraščića.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>