Ljupki Ružin Pupoljak aka Kate Middleton

admin

Kate Middleton je rodila. Ušetala je u bolnicu, tamo su joj teleportirali dijete iz maternice u naručje, a onda je malo potrajalo dok su je našminkali i napravili frizuru i još malo dok je odabrala štikle koje joj idu uz haljinu. Kate Middleton nije s ove planete, to je moja teorija.

Ima takvih vanzemaljskih žena, koje sat vremena nakon poroda izgledaju kao ljupki ružin pupoljak na jutarnjoj rosi. Kada su mene iz rađaone doveli u sobu, na krevetu pored bila je jedna upravo takva. Sjedila je prekriženih nogu i dojila svoju bebu, savršene frizure i jednakog takvog raspoloženja. Jutro nakon poroda! Lakovjerna kakva jesam, mislila sam si – super, znači i ja ću do sutra biti tako dobro. A onda je svanuo novi dan i ja sam, jutro nakon svog savršenog prirodnog poroda u kadi, molila sestre da mi daju bilo što protiv bolova i čiste plahte – jer me okretanje s boka na bok boljelo kao da mi čupaju utrobu, plus što sam uredno zakrvarila kompletnu posteljinu.

heading_101131-enapijevoduizboce

Naravno, čistih plahti nije bilo jer bolnica štedi, a tabletu protiv bolova mi je sestra poskrivećki dala jer bolnica opet štedi, pa se za takav kraljevski tretman moraš obratiti mužu. Sjedenje? Hodanje? Da, dva tjedna kasnije, mic po mic. Nimalo ljupko ni veselo, više nalik na uvelu gljivu nego na ružin pupoljak.

Normalno da zavidim Kate na njenoj kraljevskoj savršenosti. I svim se silama opirem komenirati njenu divnu žuto-bijelu haljinu dan nakon poroda (kako joj to ZABOGA uspijeva??). Ali ima nešto na čemu sam Kate jako zahvalna – zahvaljujući njoj, u prvi plan dolaze dvije stvari: važnost primalja na porodu, kratak boravak u bolnici i dojenje. Kad su ispucali sve fotke kraljevske obitelji i novorođene Charlotte, Alice, Olivije ili kako će je već nazvati, mediji su se okrenuli ekipi iz rađaone, odnosno samozatajnim primaljama. U Hrvatskoj se ne možete jednostvno obratiti babicama ako poželite roditi kod kuće ili bilo gdje osim u bolnici, kao što ne možete ni rodilište napustiti prije ona minimalna tri dana na ginekologiji.

Osobno, bit ću zauvijek do neba zahvalna što sam imala privilegiju roditi baš uz prisutstvo isključivo primalja u kadi u riječkoj bolnici, jer su mi svojom mirnoćom, strpljenjem, pažnjom i znanjem iskustvo poroda učinile izrazito pozitivnim. Sljedeća tri dana bila su pak noćna mora: bolovi, prljava posteljina i odvojenost od mojih najdražih… Badave su sestre bile drage. Ako ikada opet budem rađala, želim da tu prvu noć s bebom zaspim u svom krevetu, u zagrljaju svog muža i da zajedno dijelimo  buru emocija koja slijedi. I da si mogu promijeniti fckn plahte ako ih zakrvarim! Nadležni, kuc kuc, ima li koga u vašim glavama? Pogledajte malo kako se to vani radi.

I na kraju dojenje. Ako biti slavan ima ikakvog smisla, onda je taj smisao u utjecaju na velik broj ljudi. I zato hvala Ljupokom Ružinom Pupoljku aka Kate na tome što je dojila i tako podržala sve aktualne i buduće dojilje. Ako mogu kraljevske cice, što ne bi mogle i one običnog puka. Šta ne da da?

MaMa Martina

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>