Majčino mlijeko je čudotvorno, a ovo je dokaz

Martina Milotic

12705197_1119561988057050_7638431717492483727_n
Majčino mlijeko je čudotvorno – i to nije bapska priča nego dokazana činjenica koju već i vrapci na grani znaju.

Jedno od posljednjih otkrića znanstvenika iznjedrilo je superjak antibiotik na bazi majčinog mlijeka protiv kojeg se ne mogu boriti ni najotpornije poznate bakterije, a već je otprije poznato i da se prilagođava potrebama djeteta ovisno o dobi, zdravstvenom stanju bebe i raznim drugim okolnostima.

Kada je beba bolesna, primjerice, sićušne kapljice bebine sline kroz majčinu bradavicu ulaze u dojku, a majčino tijelo zatim detektira što je bebi potrebno i automatski prilagođava mlijeko bebinim potrebama. Koliko je ta promjena očigledna osvjedočila se i jedna dojilja kojoj nisu bili potrebni testovi i laboratoriji da bi vidjela promjenu. Kako je sama rekla, o ovom otkriću je ranije čitala u jednom stručnom medicinskom časopisu, no zaboravila je na taj podatak do nedavno, kada joj se beba razboljela.

“Izdojila sam mlijeko na slici s lijeve strane u četvrtak navečer, neposredno prije spavanja. Noću dojim otprilike svaka dva sata tako da se ne izdajam do ujutro. Negdje usred noći, oko 3 sata, primijetila sam da je beba nervozna, začepljena i da stalno kiše. Pretpostavila sam da je prehlada u pitanju.”

Kada smo se ustale u petak ujutro izdojila sam se, kao što to inače činim. Mlijeko koje sam izdojila je s desne strane slike.

Nisam odmah išla za time, no pogledajte koliko mlijeko koje je izdojeno u petak ujutro, s desne strane, nalikuje kolostrumu (supermlijeku punom antitijela i leukocita koje majčine dojke proizvode tijekom prvih par dana nakon poroda). Dakle to je izdojeno nakon cijelonoćnog dojenja prehlađene bebe!

Fantastično, zar ne? Ljudsko tijelo me ne prestaje iznenađivati”, napisala je ova majka.

Razlika u mlijeku je doista lako vidljiva, a nakon objave fotografije na društvenim mrežama javile su se na tisuće majki koje su primijetile slično, kao i one koje su se i osobno uvjerile koliko čudotvorno majčino mlijeko može biti.

So yall.. This is just cuckoo awesome– I read an article from a medical journal not too long ago about how Mom’s milk…

Posted by Mallory Smothers on Sunday, 14 February 2016

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>