Mama ipak zna najbolje! :)

admin

Kad sam bila klinka, mislila sam da moja mama zna sve. Činilo se kao da ima sve odgovore, ali baš sve. I da to čini s lakoćom.

heading_120513-shutterstock1183347881

Kada bi imala neki problem, mama je bila tu i riješila ga. Kada me trebalo štititi od nekoga ili nečega, mama je bila tu i štitila me. Kada nešto nisam mogla premostiti, mama je bila tu i premostila sam sve. Kada nešto nisam znala, mama je bila tu i saznala sam odgovor. Tada tome nisam pridavala neku važnost, ali danas vidim što je to značilo. Činim i ja iste stvari za svoje dijete, ali mi se nekako čini da je mama to radila s takvom lakoćom i bez straha koji ja imam. :)

Čini mi se da me taj majčin gen zaobišao. Jer, od kada sam postala mama, osjećam kao da ništa ne znam, stalno preispitujem svoje postupke i odluke. Nikada neću zaboraviti jednu suludu situaciju. Još dok sam bila u rodilištu. Gledala sam u one pelene kao da su u najmanju ruku alien. Na koju stranu to ide, gdje se to lijepi…ajme! :)  Tada sam pomislila: “Bože, ako imam ovakav problem sa običnom pelenom, i strah od iste, pa kako ću se snaći sa drugim, kompliciranijim stvarima?!”. Bio je to baš neki čudan strah…naravno nestao je s prvim prematanjem :)

Bilo je još puno strahova koje sam uspješno svladala…ali, u posljednje se vrijeme borim sa neodlučnošću.

Primjerice, neki dan sam tri puta išla u dućan mijenjati autosjedalicu jer sam bila vrlo neodlučna. Sva sreća na sjajnim tetama u dućanu koje su mi na kraju preporučile sjedalicu Maxi Cosi pa sam sada barem s tim na miru. :) da ih nije bilo tko zna do kada bi mijenjala sjedalice :) Čula sam od puno mama da su te sjedalice najbolje, ali eto…morala sam malo eksperimentirati :)

Kažu mama zna najbolje – slažem se. Na kraju uvijek ispadne da sam dobro postupila ili predosjetila, ali ne mogu pobjeći od tog osjećaja neznanja i nemoći svaki put ispočetka. Jesam li dobro ovo ili ono? Uvijek tražim odgovore od mame, prijateljica…ali opet na kraju ispadne da radim po svom. I ispadne dobro. Ok, zašto sam onda uvijek nesigurna, neodlučna –  događa li se to samo meni? Nadam se da ne :)

Je li i moja mama bila takva? Možda se samo na van činilo da sve zna i da sve drži pod kontrolom…svi smo mi od krvi i mesa…imamo dobre i loše dane. Griješimo, nitko nije superman (ili superwoman).

Mislim ipak da nam je svima tako. Ipak je majčinstvo jedna od najodgovornijih uloga koju nam život može prirediti, zar ne?

One Comment

  1. Ary
    AryReply
    September 20, 2016 at 1:11 pm

    Nmaam su dječja kolica 3u1 predobra, za sve smo iskoristili…

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>