Marsovci i medvjedići za jačanje imuniteta

Categories:Dijete Prehrana
admin

Jačanje imuniteta, borba protiv virusa i bakterija i u konačnici – zdravlje, prioriteti su većine roditelja, osobito u zimskom periodu kada haraju viroze i druge bolesti. Na tržištu postoji niz proizvoda koji u tome mogu pomoći, a nedavno su se tom popisu pridružili i najnoviji dodaci prehrani.

U ponudu svih bolje opskrbljenih ljekarni ovih su dana naime stigli dodaci prehrani koji pridonose jačanju imuniteta, a namijenjeni su djeci starijoj od 3 godine. Osim što obiluju vitaminima i mineralima, dolaze u zabavnim oblicima medvjedića i Marsovaca, te su namijenjeni žvakanju što ih čini zanimljivijima i pristupačnijma djeci.

Echinacea medvjedići su tablete za žvakanje s ekstraktom korjena grimizne ehinacee, jedne od najpoznatijih ljekovitih biljaka našeg vremena, u obliku su medvjedića i vrlo su ugodnog okusa crnog ribiza. Namijenjene djeci starijoj od 3 godine i pridonose prvenstveno jačanju imuniteta.

Marsovci s inulinom su pak  tablete za žvakanje koje sadrže vitamine, minerale i prebiotičko vlakno inulin zaslužno za jačanje i održavanje ravnoteže bakterijske flore crijeva. Umjesto šećera, tablete sadrže sladilo ksilitol koje im daje ugodan osvježavajući okus. Uz vitamin D potreban za normalan rast i razvoj kostiju u djece, Marsovci s inulinom sadrže i vrlo važne minerale za djecu – jod, doprinosti normalnom rastu te željezo važno za normalan kognitivni razvoj. Kao i medvjedići, i Marsovci su namijenjeni mališanima starijim od tri godine, a dostupne su u okusima jagode, šumskog voća ili kombinacije. Veliko pakiranje nosi i posebno iznenađenje – Bubu Marsovku.

Poznato je da djeca koja se bave sportom imaju povećane energetske potrebe te veću potrebu za vitaminima i mineralima. Radi postizanja boljih sportskih rezultata i održavanja zdravlja potrebno je omogućiti djeci sportašima pravilnu i izbalansiranu prehranu. Posebno za njih tu su Marsovci s boneactive kompleksom, koji sadrže 100 posto preporučenih dnevnih doza esencijalnih vitamina i minerala za djecu stariju od 3 godine te BoneActive kompleks koji se sastoji od vitamina D3 i vitamina K. Vitamin D potreban je za normalan rast i razvoj kostiju u djece. Ovi Marsovci dolaze u okusima jagode, naranče, šumskog voća i limuna.

Valja reći i da se cijene zdravih medvjedića i Marsovaca kreću već od preporučenih 39,77 kn do maksimalnih 147,77 kn za najveće pakiranje, koje sadrži i iznenađenje za mališane.

Napomena: Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

SPONZORIRANI ČLANAK

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>