Meningitis: Ove bi slike i vašem djetetu mogle spasiti život

Martina Milotic

21. listopada Tim Dawson iz Velike Britanije putem svog Facebook profila podijelio je potresne bolničke fotografije svoje četverogodišnje djevojčice, koja je gotovo preminula nakon što je obolila od bakterijskog meningitisa.

Malena Millie prije nekoliko dana je napustila bolnicu i danas se srećom dobro oporavlja, a njena je obitelj odlučila iz teškog životnog iskustva izvući nešto dobro: nadaju se da će što veći broj ljudi na Millieinom slučaju naučiti prepoznati simptome meningitisa i tako na vrijeme potražiti pomoć. Evo njihove potresne priče:

“Neki će ove fotografije smatrati uznemirujućima… Ali moramo podići svijest o ovome:

Prije 24 sata Millie je dijagnosticiran bakterijski meningitis ili meningokokna sepsa.

U 8.50 sam je odveo u vrtić, veselu i punu života, baš kao i inače.

U 10.30 zvali su me iz vrtića jer se nije osjećala dobro.

U 12 sati smo bili kod pedijatra, koji je prepisao lijek za snižavanje temperature i odmor.

U 13 sati je počela povraćati, ali je još prihvaćala vodu.

u 16.30 je još uvijek povraćala i bila je sve pospanija.

Do 17.30 više gotovo nije reagirala. U tom trenutku još NIJE BILO tragova osipa.

U 18.15 smo je odveli na hitnu pomoć gdje su tijekom pregleda primijećene prve mrlje na koži. Osip se razvio u periodu od nekoliko minuta.

24 sata kasnije završili smo na intenzivnom odjelu dječje bolnice u Manchesteru, nakon što su nas prethodno prebacili u Huddersfield i Calderdale…

Ove fotografije prikazuju vrstu osipa koji se inače NE VIĐA ČESTO. Više podsjeća na male modrice ili ogrebotine. Srećom, čini se da smo ih otkrili na vrijeme pa iako je Millie trenutno sedirana i priključena na uređaj za disanje, njeno stanje je stabilno.

Držimo palčeve da će se potpuno oporaviti, bez trajnih posljedica. Molimo vas, pogledajte fotografije osipa kako biste ga mogli prepoznati ako ga vidite”, napisao je otac malene Millie.

Djevojčica je prekjučer otpuštena iz bolnice na kućnu njegu, a status Millienog oca je podijeljen više od 100 tisuća puta. Njeni se roditelji nadaju da će na ovaj način spasiti koji dječji život.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>