Na spoju s mužem: Kako se „riješiti“ djece na jednu večer

admin

Jednom kada u vaš dom uđu djeca, spontanost najčešće izađe na stražnji vrata i dugo, dugo se ne vraća. Kako održati romantiku pitanje je za milijun kuna na koje i najuspješniji parovi ponekad ne nalaze odgovor, pa ipak – ljubav treba njegovati.

heading_090118-shutterstock1193827691

Koliko god da vam je raspored pretrpan, povremeno pozovite svoju bolju polovicu na spoj. Neka to bude par sati samo za vas, tijekom kojih ćete zaboraviti na probleme svakodnevice.

Prije svega, osigurajte baka servis ili dadilju. Neka vam ne bude žao izdvojiti nešto novca za čuvanje djece jer, bez obzira što ćete i na kauču ostati sami nakon što djeca utonu u san, svakoj vezi ponekad treba promjena scenografije i odmah od uobičajenog.

Pomirite se s tim da vam vrlo vjerojatno neće uspjeti iz prve – kada već budete na vratima vjerojatno će se dogoditi neka mini katastrofa poput iznenadne trbuhobolje ili proljeva, no ne odustajte. Odaberite novi datum i pokušajte ponovo.

Planirajte unaprijed: ako idete na večeru u restoran odaberite onaj u kojega ne zalazite s djecom; odaberite neku „odraslu“ aktivnost poput gledanja zvijezda uz čašu vina na dekici na otvorenom ili noćnog kupanja… Umjesto da odete u kino ili kazalište, izaberite mjesto na kojemu ćete moći razgovarati.

Nemojte podcijeniti trenutak, dajte mu na važnosti: ako ste se odlučili za piknik pod zvijezdama, impresionirajte bolju polovicu finim zalogajčićima i najboljim vinom, kao da ga tek trebate osvojiti. Odjenite se elegantnije no inače ili nanesite najdraži ruž. Neka se vaša bolja polovica osjeća posebnom jer ste se pomno pripremili za večer s njim.

Nastojte izbjegavati svakodnevne teme. Zamislite da razgovarate s osobom koja nema obitelj, pa pričajte o drugim interesima koje dijelite. Smijte se, koketirajte i prisjetite zašto ste se zaljubili baš u njega.

Slušajte ga dok govori, makar pričao i o maketama vojnih aviona, a zatim ga iznenadite sitnicom. Ne mora to biti ništa veliko, važnija je simbolika, ali i uspomena na tu večer. Napokon, sljedećih nekoliko dana ponovo ćete se boriti s pelenama, zar ne?

M.M.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>