Nosiljke i marame za bebe od A do Ž

Martina Milotic

nosiljke
Nosiljke i marame svih vrsta i oblika ono je što će vam trebati planirate li svoje dijete nositi što bliže svome srcu još mjesecima nakon što beba dođe na svijet.

Dobrobiti i prednosti nošenja beba od najranije dobi poznate su sve većem broju roditelja, a paralelno raste i broj obitelji koje vrlo malo ili uopće ne koriste kolica za djecu. Nošenje beba pomaže kod kolika, umiruje nervozne bebe, omogućuje majci ili ocu slobodne ruke, pojednostavljuje izlaske iz kuće i kretanje na mjestima na kojima su kolica nespretna, pomaže u povezivanju roditelja i djeteta… Prednosti je bezbroj, a jako je mnogo i različitih vrsta nosiljki.

Svaka ima svoje prednosti i tehnike nošenja. Neke se na prvi pogled možda čine komplicirano, druge vrlo jednostavno, no sve ćete uz malo vježbe moći koristiti bez problema. Važno je samo da odaberete onu koja vama najbolje odgovara te pritom naučite kako bebu “montirati” u pravi položaj. Položaji i metode vezivanja, odnosno postavljanja nosiljke se mijenjaju tijekom bebinog rasta i razvoja, kako se budu mijenjale i vaše potrebe.

U sljedećem videu možete vidjeti osnovne položaje u različitim modelima nosiljki i marama koje su roditelji tijekom 2015. godine proglasili najboljima te dodatno sling, kojeg mnogi roditelji preferiraju pred drugim nosiljkama.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>