Novo u Hrvatskoj: BubbleBum sjedalica, drugo ime za praktičnost

admin

Na hrvatskom tržištu nedavno se pojavila prva dječja autosjedalica koju u sekundi možete prenijeti iz jednog automobila u drugi, možete je koristiti i u autobusu ili taksiju, ili jednostavno pospremiti u ruksak ili torbicu. Riječ je o BubbleBum autosjedalici, jedinstvenoj po činjenici da se – napuhuje.

Putem web portala Mojabeba.hr odnedavno se i u Hrvatskoj može nabaviti lagana, jednostavna i prije svega lako prenosiva autosjedalica BubbleBum, namijenjena djeci starijoj od četiri godine odnosno teškoj od 15 do 36 kilograma i do 150 centimetara visine. Specifičnost ove autosjedalice jest činjenica da vam uvijek može biti pri ruci, u torbi, torbici ili jednostavno spremna za pokret u automobilu, budući da se napuhuje i potom pričvšćuje sigurnosnim pojasom.

Težinom doseže tek 600 grama, što je ekvivalentno većem pakiranju dječjih keksa, a dimenzije su joj tek 33x33x11 centimetara. Osim toga, BubbleBum je moguće napuhati u manje od 30 sekundi, puhanjem u ventil na stražnjoj strani sjedalice. Nakon što je sjedalica bila već napuhana, sljedeći put ju je već jednostavnije upotrijebiti jer će se sjedalica djelomično sama napuhati. Mališani tvrde da je i udobnija od standardnih sjedalica.

Kada je u pitanju sigurnost, valja reći da je testirana i udovoljava standardu UN ECE R44.04, kao i Američkom saveznom sigurnosnom standardu FMVSS213 kojeg određuje Nacionalno vijeće za sigurnost na cestama SAD-a. Osim toga, dobitnica je i niza nagrada i priznanja, a između ostalog je već tri godine zaredom dobitnica »Best Bet« akreditacije među autosjedalicama koju dodijeljuje Američki institut za sigurnost na autocestama. Budući da je mjehur na napuhavanje izrađen od materijala nalik splavi za spašavanje, a pokrovni dio sjedalice i tkano remenje predstavljaju sastavni dio strukturne sigurnosti proizvoda, nema straha da će se autosjedalica usred vožnje ispuhati. Štoviše, Certifikat RR44.04 dobiven je i za ispuhanu sjedalicu, ali se u svakom slučaju ispuhana sjedalica ne koristi.

Domišljata djeca i roditelji dosjetili su se i drugih mogućnosti korištenja BubbleBum sjedalice, pa je primjerice upotrebljavaju i za stolom te u kinu ili kazalištu, jer omogućuje bolji pogled na platno ili pozornicu.

Roditelji je osobito vole ako se u obitelji koriste dva ili više automobila, a iznimno je praktična kada se dijete vozi u automobilima bake ili djeda, rođaka, ili ide na izlet s prijateljima u automobilu njihovih roditeljima. Tada nema potrebe za nošenjem i premještanjem standardnih sjedalica, već se BubbleBum može jednostavno spakirati i ponijeti sa sobom, što može uštedjeti i mnogo novca roditeljima.


Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>