Obećanje mojoj djevojčici: uvijek ću ti doći

Martina Milotic

LTM

“Ovo se dogodilo prije nekoliko tjedana i, da, popela sam se u dječji krevetić kako bih umirila moje plačljivo, zarumenjeno zlato kojem upravo izbijaju zubići. Moj je suprug došao kući i zatekao nas ovako, a ja sada to dijelim s vama jer ova fotografija sadrži esenciju moga srca i svako moje “zašto…”. Bila sam usred te iscrpljujuće, prelijepe stvari koju zovemo roditeljstvom i sjećam se obećanja koje sam joj tada dala.

Bio je to jedan od prvih puta da smo Matt i ja ostavili Luellu na čuvanju, a išli smo na jednu vjersku konferenciju. Ondje je jedan misionar ispričao priču koja me potresla. Taj će trenutak zauvijek ostati upisan u mome hormonima prodrmanom, novopečenom majčinskom srcu, koje je i onako postalo 100 puta osjetljivije nakon što je upoznalo svoju kćerkicu.

Taj je misionar bio u sirotištu u Ugandi. Bio je u mnogo sličnih, ali ovo je ipak bilo drugačije. Ušao je u prostoriju u kojoj je bilo više od 100 krevetića punih beba. U šoku i sa znatiželjkom je osluškivao, no sve što je čuo bila je tišina – “zvuk” više no rjedak u bilo kojim jaslicama, a pogotovo na mjestu na kojem se nalazi više od stotinu beba. Obratio se svojoj domaćici i pitao zašto su bebe tako tihe. Njen odgovor je nešto što nikada, nikada neću zaboraviti. NIKADA. To je moj “zašto” trenutak.

“Oko tjedan dana nakon što dođu k nama i bezbroj otplakanih sati, svi s vremenom prestanu plakati jer shvate da nitko neće doći”, odgovorila mu je žena.

… Prestanu plakati jer shvate da nitko neće doći. Ne u sljedećih 10 minuta, ni u sljedeća 4 sata, a možda ni nikada…

Slomila sam se.

Doslovno sam mogla pokupiti komadiće svoga srca porazbacane po podu dvorane. Umjesto toga, okrenulo me na čežnju, potrebu… Obećanje duboko u mom srcu.
Došli smo kući, a te noći dok je Luella odmarala svoje sićušno tijelo uz moje i dok sam je ljuljuškala, dala sam joj obećanje. Obećanje da ću joj uvijek doći.
Uvijek.
U 2 ujutro kad se tužni, očajni plač probije kroz baby monitor, doći ću joj.
Njene prve boli, njeno prvo slomljeno srce, doći ću joj. Bit ćemo ondje da je zagrlimo, da joj dozvolimo da osjeća, da donosi vlastite odluke. Bit ćemo ondje kroz sve njene suze i frustracije, pokazat ćemo joj da je u redu plakati, da je u redu osjećati. Da smo uvijek njeno utočište, da ćemo joj uvijek doći”. (Preuzeto sa Love That Matters, FB)

“This was from several weeks back, yes, I climbed in the crib in hopes to soothe my screaming, teething, blushed faced,…

Posted by Love What Matters on Friday, 1 April 2016

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>