Martina Milotic

shutterstock_122061793[1]

Svake godine 15. veljače obilježava se Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti. Nijedan roditelj ne želi vidjeti svoje dijete bolesno, no maligne bolesti najveća su noćna mora svakog roditelja.

Utješno je to što se velik broj djece uspješno uspjeva izliječiti i u potpunosti oporaviti nakon borbe s različitim oblicima karcinoma, ali svaki izgubljeni život je previše.

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti danas je obilježen i diljem Hrvatske, a u Zagrebu su se dan ranije, na samo Valentinovo, prodavale ruže s porukom, kao simbolična i materijalna potpora malim lavovima koji dobivaju najteže bitke.

Akciju je provela Zaklada Nora Šitum, a roditelji malene Nore čija smrt je u crno zavila čitavu Hrvatsku, danas su videom i porukom na Facebooku ponovo skrenuli pozornost na mališane kojima je pomoć najpotrebnija.

“Danas je MEĐUNARODNI DAN DJECE OBOLJELE OD MALIGNIH BOLESTI. Ovaj spot je snimljen prije gotovo tri godine za potporu svoj dječici koja se bore sa najtežim bolestima. Puno njih leži na hematološkim i onkološkim odjelima u Rijeci, Splitu, KBC-u Zagreb i Institutu za tumore. Nisu svugdje dobri uvjeti i rijetko gdje roditelj može biti uz svoje dijete… Nadamo se da će se i to jednog dana promijeniti. Podijelite ovaj video u znak potpore oboljelim mališanima ali i svim ljudima, organizacijama i volonterima koji nesebično pomažu jer zajedno možemo pomaknuti granice i zajedno možemo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija”, stoji na Facebook profilu Zaklade Nore Šitum.

Apelu se pridružujemo i mi, uz sljedeći video:

Danas je MEĐUNARODNI DAN DJECE OBOLJELE OD MALIGNIH BOLESTI. Ovaj spot je snimljen prije gotovo tri godine za potporu svoj dječici koja se bore sa najtežim bolestima. Puno njih leži na hematološkim i onkološkim odjelima u Rijeci, Splitu, KBC-u Zagreb i Institutu za tumore. Nisu svugdje dobri uvjeti i rijetko gdje roditelj može biti uz svoje dijete… Nadamo se da će se i to jednog dana promijeniti. Podijelite ovaj video u znak potpore oboljelim mališanima ali i svim ljudima, organizacijama i volonterima koji nesebično pomažu jer zajedno možemo pomaknuti granice i zajedno možemo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija!

Posted by Zaklada Nora Šitum on Sunday, 14 February 2016

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>