Opasnost u kockici leda

admin

Iako se u vrućim ljetnim mjesecima može činiti dobrom idejom dozvoliti djetetu da se igra kockicom leda, stručnjaci upozoravaju da to može biti opasno.

heading_081133-shutterstock1185678911

Skliske su, malene i tako privlačne dječjim ručicama dok se tope u čaši. No bi li djetetu trebali dozvoliti da  se igra kockicom leda ili da je stavi u usta? Ne bi, čak ni ako mu hladnoća olakšava iritaciju desni tijekom izlaženja zubića.

Stručnjaci tvrde da kockice leda ne bi trebale doći u dječja usta – do dobi od oko četiri godine. Naime, njihova veličina i oblik, kao i činjenica da su skliske, čini ih vrlo rizičnim kada je u pitanju gušenje. Led se također djetetu može zalijepiti za jezik, a grickanje leda može i oštetiti dječje zubiće. S druge strane, ako je u pitanju led iz ledomata ili kafića, riskirate različite bakterije i plijesan.

Ako želite pomoći djetetu da se rashladi nečim ledenim, ponudite mu igračku s gelom za zubiće, kakva se može rashladiti u hladnjaku. U drugoj varijanti poslužit će i mokar ručnik ili gaza rashlađen u zamrzivaču.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>