Osigurajte svojim klincima ljeto kao iz vašeg djetinstva

Martina Milotic

Kada smo mi bili klinci, sve je bilo bolje, djeca se danas ne znaju igrati, itd, itd, itd… Koliko ste puta čuli ili i sami izgovarili neku od ovih ili sličnih rečenica? Istini na volju, ako u to doista vjerujete, što vas zapravo sprečava da svojim klincima doista priuštite ljeto kao iz svoga djetinjstva? Evo nekoliko metoda:

shutterstock_63699679[1]

 1. Podsjetite klince da postoji cip cop (školica), gumi gumi (preskakanje lastika), ledene babe, skakavac skače i sve slične igre koje ste igrali – ako ih se i sami uspijevate sjetiti. Zatim ih natjerajte da ih isprobaju sve redom, ovisno o uzrastu – neka će im se sigurno svidjeti.
 2. Dajte im izazov: kupite im veliko pakiranje Hubba Bubba ili Big Bubble žvakača i neka se natječu koliko balona mogu napraviti – jedan u drugome.
 3. Pustite ih da ostanu vani i nakon što se ulične svjetiljke upale (i podsjetite ih da je prvi mrak najbolje vrijeme za igru skrivača)
 4. Upoznajte ih s ljepotom gađanja vodenim balonima.
 5. Sagradite im utvrdu/kućicu na drvetu.
 6. Ako imate dvorište ili vrt, podignite im šator i dozvolite da spavaju vani.
 7. Nađite neku dostupnu trešnju/smokvu/murvu ili koje god stablo i pokažite im kako se jede voće.
 8. Dozvolite im da cijeli dan gledaju crtiće, ali u društvu. I pustite im crtiće poput Toma i Jerryja, Baltazara i ostalih koji “valjaju”.
 9. Pustite ih da se igraju vani cijeli dan. Da, CIJELI dan. Kapu na glavu i zovite ih samo za ručak i večeru. Vruće je? Nek se zalijevaju šmrkom, ljeto je.
 10. Dozvolite im da prespavaju kod prijatelja, tri noći za redom. Zatim nek se čoporativno presele kod vas.
 11. Neka prirede kvartovski talent show.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>