Ovako izgleda mama nakon poroda. A kakvo je vaše iskustvo?

Martina Milotic

Danielle Haines, mlada majka iz Arizone, napravila je malu web revoluciju među rodiljama. Početkom rujna na svojem je Facebook profilu objavila fotografiju na kojoj u suzama, bez traga šminke na licu, u naručju drži svog tri dana starog sinčića. Uz sliku, objavila je i dirljivu poruku kojom je pozvala i ostale rodilje da s njom podijele kako je biti majka neposredno nakon poroda.

Ovo je slika mene tri dana nakon poroda. Toliko je sirova i otvorena, a ja sam bila u *ebenom neredu. Voljela sam svoju bebu, nedostajao mi je njegov tata (toga se dana vratio na posao), bila sam ljuta na moju majku, srce me boljelo zbog moga brata jer nas je majka ostavila, a sada sam imala i malenog dječaka koji je sličio na njega. Moje bradavice su bile ispucane i krvarile su, mlijeko je tek naviralo, beba je bila gladna, ja sam bila tužna jer neki ljudi ubijaju djecu, i to namjerno. Nisam spavala još od kada su počeli trudovi, nisam znala što bih s dojkama, vagina me boljela od konstantnog sjedenja i dojenja, zapravo sam polako gubila zdrav razum“, prisjetila se Danielle u opisu fotografije, a zatim je napomenula da joj je u pomoć priskočila jedna od njenih sedam sestara.

Ušla je, donijela hranu i rekla: ‘Bok, kako si?’ a ja sam joj odgovorila ‘u neredu sam’. Razgovarale smo, ona me slušala, a onda je rekla ‘i ja sam se osjećala isto kao ti”. To mi je pomoglo shvatiti da nisam jedina koja je prošla kroz isto ludilo”, objasnila je Danielle. Potom je nazvala ostale svoje sestre koje su joj pomogle na različite načine, a zatim je uputila moćan apel.

“Ovako izgleda stvarna post partum mama. Vi koje ste to prošle, hoćete li podijeliti samnom vaša post partum iskustva”?

Svojim je pozivom razbila mit o ženama koje već koji dan nakon poroda izgledaju savršeno i osjećaju se sjajno – naravno, ima i takvih. Svaka je žena posebna, baš kao i svako dijete, a Daniellein post potaknuo je posebnu web stranicu, postpartumconfession.com i njenu istoimenu Facebook inačicu, gdje majke sada masovno prepričavaju svoja iskustva.

Žene diljem svijeta ovu su inicijativu objeručke prigrlile, jer u stanju uma nakon poroda ponekad je najvažnije znati da niste sami, i da niste jedina koja je prošla istu lavinu emocija.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>