Paella po guštu velikih i malih

Martina Milotic

Paella je originalno španjolsko jelo koje dolazi u tisuću oblika – točno toliko koliko u hladnjaku možete imati različitih kombinacija morskih i mesnih proizvoda te povrća i riže. Ono što je velika prednost paelle jest što je možete pripraviti i od određenih ostataka jučerašnjeg ručka, a još uvijek će biti sjajnog okusa.

Paella

Sastojci:

Glavica bijelog luka

Češnjak

Maslinovo ulje

Pileće bijelo meso

Kozice

Riža

Pileći temeljac

Peršin

Grašak

Mrkva

Postupak:

Na maslinovom ulju dinstajte sitno nasjeckan luk dok ne bude blago zlatne boje, a zatim dodajte piletinu narezanu na kockice. Popržite pa dodajte češnjak, grašak i mrkvu. Ponovo kratko popržite, a zatim dodajte i kozice, rižu i temeljac u dvostrukoj količini od riže. Promiješajte, smanjite plamen i kuhajte uz povremeno miješanje. Pred kraj kuhanja dodajte i sitno nasjeckani peršin.

Kada je riža kuhana, isključite plamen, dodajte malo maslaca i dozvolite jelu da odmori još 10 minuta kako bi se okusi proželi. Možete koristiti i druge kombinacije morskih plodova (lignje, dagnje, bijela riba…), mesa (bilo koji dio piletine, puretine, kobasica…) i povrća, a u verziji za odrasle prilikom ulijevanja temeljca možete dodati i malo bijelog vina.

Jednu od varijanti paelle možete pogledati i u videu.

Dobar tek!

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>