Martina Milotic

palacinke

Palačinke iz boce okusom su iste kao palačinke koje inače mutite u zdjeli, ali imaju jednu veliku prednost – ostavljaju mnogo manje uprljanog posuđa iza sebe i zamutiti ih može čak i dijete.

Tajna je, kao što samo ime kaže, u boci – idealno plastičnoj od litre i pol, a osim nje potrebni su vam standardni sastojci:

  • 2 jaja
  • 600 ml mlijeka
  • 10 velikih (jušnih) žlica glatkog brašna
  • 2 velike žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • pola žličice soli
  • malo cimeta

Postupak za “čarobne” palačinke iz boce je vrlo jednostavan: u bocu najprije ubacite sve suhe sastojke te iz izmiješajte, a zatim dodajte i mlijeko i jaja. Bocu zatvorite pa dobro izmućkajte. Ne brinite, ako to dobro napravite ne bi smjelo biti grudica.

Smjesu iz boce ulijevajte direktno u tavu, a eventualni višak možete spremiti u hladnjak za sljedeći dan.

Za naprednije kuharice željne izazova, u smjesu možete dodati i žličicu praška za pecivo, žlicu rastopljenog maslaca te snijeg od dva spomenuta jaja, pa takvu smjesu za američke palačinke staviti u staru bocu od ketchupa ili sličnu s manjom rupom. Tada ćete moći precizno oblikovati palačinke po želji svojih majmlađih, kao u sljedećem videu.

Dobar tek!

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>