Pet jednostavnih tehnika za umirenje bebe

Ana Pejic

Vjerojatno nema roditelja koji se nisu suočili s nemirnom i plačljivom bebom koju je potrebno utješiti te fizičkim kontaktom i blizinom pokušati umiriti.

No, u situacijama kada roditelji ne prepoznaju moguće razloge nemira i plača, i sami zbog brige za svoje dijete, postaju nervozni i nemirni.
U takvim je situacijama upravo roditeljska nervoza vrlo kontraproduktivna. Ako ste pod stresom i misli vam lutaju, vrlo je vjerojatno da ćete imati poteškoća u smirivanju bebe, stoga je važno ostati sabran i opušten kako bi mogli primjeniti neku od metoda umirivanja djeteta.

U daljnjem tekstu vam donosimo neke najpoznatije i najprimjenjenije metode umirivanja beba.


Zamatanje dekicom

Zamatanje u dekicu je jedna od najpopularnijih metoda umirivanja djeteta pa nije čudno da su bebe u rodilištima uglavnom zamotane od glave do pete. Ovo je način na koji se beba osjeća sigurno, toplo i zaštićeno, a osim toga, ovako sputana beba se osjeća kao da je još uvijek u sigurnosti majčinog trbuha.

75

Ljuljanje

Bilo da se s bebom u naručju ljuljate u sjedalici na ljuljanje, hodate i cupkate ili pak poskakujete na pilates lopti, svaka od ovih metoda umirivanja može biti vrlo učinkovita za smirivanje nemirne bebe. Ovi jednostavni i polagani pokreti djeluju vrlo umirujuće na dijete.


Lagana glazba

Lagana glazba poput dječjih uspavanki može vam pomoći pri smirivanju i uspavljivanju beba, pa se na vrijeme opskrbite s nekoliko laganih dječjih pjesmica.


Poskakivanje

Laganim poskakivanjem i hodanjem na prstima s djetetom u naručju, ne samo da ćete umiriti nego i uspavati svoju malu nemirnu bebicu.


Zamračena prostorija

U zamračenoj prostoriji beba će se lakše umiriti i zaspati nego u prostoriji s jakim svjetlima koja će joj odvlačiti pažnju i stimulirajuće djelovati na njena čula.


Daniela Vujica

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>