Martina Milotic

Polpete od oslića uvijek su dobar izbor za ručak, gotovo ih svi mališani vole, a u zdravoj kombinaciji sa zobenim pahuljicama “proći” će čak i kod onih koji nisu pretjerani ljubitelji ribe. Valja reći i da se oslić ovdje može zamijeniti i gotovo bilo kojom drugom bijelom ribom, ili pak u “ekstremnim” slučajevima i tunom iz limenke za superbrzi ručak.fishcake

Sastojci:

Filet oslića (očišćeni, bez kostiju)

Zobene pahuljice, sitne

Sol

Peršin

Češnjak

Krušne mrvice

Postupak:

Oslić kratko kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Vodu u kojoj se riba kuhala prelijte preko zobenih pahuljica pa ostavite 5-10 minuta da nabubre (pazite da ne dodate previše vode). Dodajte ribu i sitno nasjeckan peršin i češnjak, pa dobro izradite vilicom u jednoličnu smjesu. Budući da su namočene zobene pahuljice vrlo ljepljive, neće biti potrebno dodavati jaja.

Smjesu vadite žlicom pa uz pomoć mrvica oblikujte polpete. Pecite ih u pećnici na pek papiru ili u vrućem ulju dok s obje strane ne poprime lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>