Priča, češkanje…i uz malo sreće – laku noć!

Categories:Blog, Blog Mirne Maras
admin

San svake mame je da dijete samo zaspe i da, po mogućnosti, spava u svojoj sobi…do jutra!

Ovo je bio i moj san, do prije tri mjeseca. San je postao stvarnost, a da sam znala kako ću do te stvarnosti lako doći, napravila bih to i ranije…

Moj je mali gospodin, naime, jako volio tijekom noći posjetiti moj krevet, a da bi zaspao morala sam pročitati dvije priče, a nakon toga bih ga češkala po sat vremena a nekad i duže, dok ne zaspe. Nakon pet godina provedenih na podu u pozi „češkanje“ odlučila sam kako je to to. Došlo je vrijeme da moj dečko od pet godina preraste tu fazu i zaspe kao pravi veliki dečko.

Odlučila sam primijeniti metodu „razgovor“. Posjela sam ga i objasnila mu kako je on sad veliki dečko, pet godina nije mala stvar, svi prijatelji u vrtiću sami zaspu,  a i mama navečer ima posla kojeg želi obaviti prije spavanja. Iskreno, pomislila sam da sam luda jer mislim kako će dijete od 5 godina reći ok i stvar riješena. Ali, dogodilo se upravo to, pokušala sam, i uspjela. On je samo dodao kako želi da vrata budu otvorena, a svijetlo upaljeno. Ma nema problema, ako je to cijena riješavanja problema, neka gori i cijelu noć ako treba. :)

I tako sam ja jednu večer pročitala dvije priče, kratko ga počeškala, poljubila ga, zaželjela laku noć i izašla iz sobe. Kada sam se nakon 20 minuta vratila, on je spavao. Čuda se događaju, pomislila sam.
Moj je slučaj prošao bezbolno…znam da nije svaki takav, ali vrijedi pokušati.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>