Martina Milotic

SuperTataMeme

Udruga RODA – Roditelji u akciji autor je vrlo edukativne grafike koja bi svim očevima mogla poslužiti kao šalabahter za uspješno roditeljstvo.

Budući da roditelji ne prolaze školu roditeljstva, mnogi ni uz najbolju volju ne uspijevaju dostići vlastita očekivanja, često zbog strogog odgoja koji se stoljećima podrazumijevao za dječake. Ne čudi što ti dječaci, jednom kada postanu očevi, traže pravi put kako postati super tatom.

Evo što RODA predlaže:

1. SUPERTATA ima oči koje vole. U očima supertate djeca mogu pronaći potporu, pažnju, oduševljenje – ljubav.

2. SUPERTATA ima ruke koje grle. Upamtite, velika ili mala, vaša djeca trebaju vaše zagrljaje.

3. SUPERTATA ima čizme za igranje. Biti tata je velika obaveza, ali i zabava. Pokažite svojoj djeci da uživate što ste njihov tata.

4. SUPERTATA ima glavu iz koje dijeli svoju mudrost. Djecu treba učiti odgovornosti i kako postupiti ispravno. To će najlakše naučiti ako to vide i od svog tate.

5. SUPERTATA ima super remen. Remen supertate drži i hvata samo hlače.

6. SUPERTATA ima i supernapomenu: Međusobno poštivanje roditelja je iznimno važno neovisno o tome jesu li roditelji u braku ili ne.

Uvijek trebamo superjunake! Nemojte misliti da je vaš posao gotov kada djeca odrastu. Djeca uvijek trebaju svoje roditelje, svog tatu, njihovu ljubav, podršku i zagrljaje – poruka je to Roditelja u akciji.

One Comment

  1. Rahela
    December 15, 2015 at 10:10 am

    Predivno. :)

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>