Ana Pejic Riha

Malo smo se raspitali i saznali za vas nekoliko informacija što je Kiidie. Više pročitajte u ostatku i saznajte zašto je to naša preporuka!

To je web platforma koja služi za povezivanje roditelja i kvalitetnih centara za čuvanje djece na području Republike Hrvatske. Ideja je na jednom centralnom web mjestu omogućiti roditeljima pregled i odabir centra za čuvanje djece, kako bi roditelji mogli povjeriti svoju djecu stručnom i provjerenom osoblju. Ponuditelji usluga na Kiidie su pravni subjekti poput obrta za čuvanje djece, raznih kreativnih udruga, igraonica, športsko-rekreativnih centara te dječjih vrtića. S druge strane imamo roditelje koji imaju potrebe za povremenim čuvanjem djece.

Roditelji na Kiidie mogu u tri jednostavna koraka, putem mobilnog uređaja, pronaći najbliži centar za čuvanje djece, rezervirati termin te platiti uslugu mobilnim plaćanjem. Svi centri na Kiidie su provjereni i zadovoljavaju sve zakonske propise Republike Hrvatske te su roditelji na taj način sigurni da ostavljaju djecu na čuvanju profesionalcima.

lana

  1. Tko stoji iza projekta i kako ste došli na ideju?

U timu nas je petero, pokrivamo područja marketinga, IT i predškolskog odgoja. Ja, Lana Kihas po struci sam odgojiteljica te pišem stručne članke na našem blogu, kolegica Barbara Črgar je odgovorna za marketing i PR, a imamo još i troje kolega iz IT sektora koji rade na razvoju Kiidie platforme, međutim kao pravi startup team međusobno si uskačemo sa svim zadacima koji dolaze :)

Na ideju sam došla kada sam uočila da zaposleni roditelji imaju veliki problem što s djecom nakon 17 sati kada se vrtić zatvori. Također, mnogi vrtići ne rade vikednima, a mnogi roditelji su zaposleni u raznim smjenama i vikendima. Tada mi je na pamet pala ideja da bi bilo odlično da roditelji umjesto baka servisa i dadilja imaju sigurnu i poticajnu alternativu kao što je vrtić ili centar za čuvanje djece, izvan radnog vremena vrtića, dakle poslije 17 sati i vikendima.

  1. Na tržištu već ima konkurencija, po čemu je Kiidie bolji?

Kako u svijetu tako i u Hrvatskoj postoje razni servisi koji omogućuju roditeljima da unajme dadilju za čuvanje djece, u vlastitom prostoru. Kiidie je baš suprotno, mi smo koncentrirani na centre za čuvanje gdje se djeca čuvaju u sigurnom i poticajnom okruženju a i socijaliziraju s drugom djecom, što je iznimno bitna komponenta funkcioniranja u društvu.

Koliko nam je poznato, ovakav servis još uvijek na postoji.

lana7

  1. Kakva su vam iskustva sa ZIP-ovim inkubatorskim programom?

Početkom ove godine ušli smo u ZIP inkubatorski program, gdje smo imali pristup mnogim domaćim i stranim mentorima, radionicama i edukacijama. Kiidie je na početku ulaska u ZIP-ov inkubatorski program bila samo ideja, da bismo do kraja programa imali gotovu web platformu. Čitav ZIP-ov inkubatorski program, ubrzao nam je proces razvoja i pomogao riješiti početničke probleme u kratkom roku. Nakon završetka programa smo i dalje dio ZIP-a kao alumni članovi, te možemo iskreno preporučiti ZIP svim timovima koje čeka ovaj put.

  1. U kojoj je sada fazi Kiidie i koji su idući planovi?

Trenutno se nalazimo u soft launch fazi, što znači da je web aplikacija i pripadajuća infrastruktura spremna i  dostupna na www.kiidie.com. No, obzirom da većina centara za čuvanje preko ljeta ne radi, ozbiljan početak korištenja web aplikacije planiramo za 1.9. kada se svi vrate s ljetne pauze.

Osim same platforme na našoj web stranici roditelji mogu pronaći razne korisne savjete o djeci, odgoju, čuvanju i slično, koje pišem s gledišta odgajateljice u vrtiću, pa svakako pozivamo roditelje da na kiidie.com i našu Facebook stranici pronađu nešto za sebe.

FB: https://www.facebook.com/kiidieapp/

Web: www.kiidie.com

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>