Što vam je važnije, dijete ili mobitel?

admin

Većina roditelja shvatit će upit iz naslova kao retoričko pitanje, no najvnoija studijal provedena od strane AVG Technologies pokazuje da se djeca sve češće moraju boriti za roditeljsku pažnju, a najveća konkurencija upravo su – mobiteli.

Prema studiji koja je trebala pokazati kakav utjecaj moderna tehnologija ima na obitelji, više od polovice (54 posto) ispitane djece reklo je da njihovi roditelji previše vremena provode na mobitelu, više od trećine (36 posto) njih kaže da im razgovor s roditeljima prečesto prekida zvonjava mobitela mame ili tate, a njih 32 posto reklo je da se osjećaju manje važnima od mobitela.

I polovica ispitanih roditelja se slaže da previše vremena provode na mobilnim telefonima, a gotovo trećina priznaje da se po tom pitanju ne smatra dobrim primjerom za svoju djecu.

„Budući da djeca počinju koristiti mobitele sve ranije, izuzetno je važno da razviju zdrave navike unutar obitelji, odmah u startu. Djeca nas imitiraju u svemu, pa i u tome. Može se činiti teško odvojiti od mobitela, ali budući da čak četvrtina roditelja smatra da im djeca previše vremena provode za mobitelom, trebali bi razmisliti o tome kakav primjer pružaju i kako se zbog njihovog ponašanja osjeća dijete, rekao je Tony Anscombe iz AVG Technologiesa.

Kada je u pitanju pretjerivanju s korištenjem mobitela, prema istraživanju prednjače Brazilci, od kojih 59 posto koriste mobilne telefone i tijekom vožnje. Gotovo isto toliko djece u Brazilu svojim bi roditeljima, da dobiju priliku, u potpunosti zabranili korištenje mobitela.

M.M.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>