admin

Čestitamo, trudni ste! U onim rijetkim trenucima kada niste u oblacima ili potpuno izluđeni, zapitajte se što trebate učiniti slijedeće.

heading_111159-shutterstock1113871131

Ovo su najvažnije stvari koje trebaju biti na vašem popisu:

Izračunajte datum termina

Ne zamarajte se olovkom i papirom, samo uzmite kalkulator.  Reći će vam kada će vaša beba doći na svijet. Doći ćete do informacije kada će vašem djetetu početi kucati srce, kada ćete saznati spol. Složite si osobni kalendar.

Odaberite ljude za brigu

Slijedećih mjeseci naučit ćete puno od svog liječnika, opstetičara i babice stoga obratite pozornost da vaš ”tim” bude dobro sastavljen. Nakon što ste napravili odluku zakažite prvi sastanak.

Pripremite svoje tijelo

Zdrav način života je uvijek bitan, a posebno kada ste odgovorni za dva života. Budite sigurni da ste dobili dovoljno vitamina, uzimajte folnu kiselinu i druge vitamine i minerale za trudnoću. Pobrinite se za zdravu prehranu, vježbajte (odaberite način vježbanja prilagođen trudnicama), osigurajte si puno dobrog sna.

Ne morate živjeti u sterilnom balonu, ali imajte na umu da su neke stvari štetne za trudnoću i da ih treba izbjegavati. To uključuje određenu hranu, alkohol, cigarete, pušenje, kofein, lijekove ali i neka ponašanja i navike.

Pripremite se za uranjene znakove

Neće svi simptomi biti isti kod svih žena, ali važno je da budete pripremljene i da znate što možete očekivati. Možete imati mučnine, povraćati, osjećati veći umor, bolne grudi. Ima još jako puno simptoma pa ih proučite.

Odlučite se kada ćete podijeliti vijest

Nema pravila o tome kada ćete svima reći novost. Neke žene čekaju da prođe prvo tromjesječje kada je najveći rizik od pobačaja. Neki čekaju ”poseban termin” kako bi rekli svojim šefovima i prilagodili radno vrijeme, dok drugi žele podijeliti novost sa svojim kolegama kako bi objasnili situaciju.


M.M.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>