Trudnoća iz tatinih očiju: pismo jednog oca

Martina Milotic

shutterstock_110446241[1]

Na društvenim mrežama posljednjih je dana velik broj žena, ali i muškaraca posebno dirnulo otvoreno pismo jednog budućeg tate, koji je svojim riječima opisao kako izgleda trudnoća iz muške perspektive.

Njegove riječi prenosimo u cijelosti.

“Trudnoća je jedno od najboljih iskustava u mom životu. Naučilo me tolikim stvarima za koje sam mislio da ih već znam, frustrirala me, iritirala, naučila me voljeti i brinuti više no ikad, naučila me strpljenju i poštovanju. Sada imam posve drukčiji pogled na trudnoću, ona je toliko naporna, a ipak vam je zbog nje toplo oko srca. Svaka je sekunda vrijedna toga, iako je doslovno preuzela moju zaručnicu i njeno tijelo svim stresom, bolovima, mučninom tijekom čitavog dana – žene pate, odjednom postanu emocionalne i osjete vrtoglavicu bez nekog posebnog objašnjenja, ali zato smo tu mi – naš je zadatak da im kažemo da je u redu da zaplaču, da se uzrujaju, da budu bijesne i smiju se iz čista mira, da im omogućimo da se osjećaju poput kraljice.

Ona upravo stvara novi život i to je toliko nevjerojatno! Nasmijavam je svakog dana jer znam da se i njena predodžba o samoj sebi mijenja, njeni hormoni divljaju, dobiva na kilaži i misli kako je sve to čini manje lijepom. No u stvarnosti, ona je upravo sada ljepša no što je ikada bila! Kao otac i zaručnik kojem je stalo mogu iskreno reći da je ovo najbolja škola koju sam ikada pohađao. Budite tamo svaki put kada beba zatreba tatu, budite pravi tata i pružite joj ljubav, podsjetite ju koliko je lijepa! Ovo je najbolje iskustvo u mome životu, toliko sam toga naučio o tome što žena prolazi tijekom trudnoće da vas nevjerojatno poštujem i uvijek sam na vašoj strani. Sada kad sam je iskusio kao otac, imam posve drugačiju predodžbu o trudnoći. To je najbolja edukacija koju muškarac može dobiti”.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>