Ana Pejic Riha

Imamo vesele vijesti za one najmanje i one malo veće – edukativna iPad aplikacija TutoTod nedavno je nadograđena uskršnjim paketom s 20 tutorijala za izrađivanje igračaka. TutoTod sada sadrži ukupno 109 tutorijala koji ne samo da roditeljima i djeci jamče dobru zabavu i slatku igračku, nego i edukativni ton koji ugodno spaja s korisnim.

Baš kao i svi tutorijali u TutoTod aplikaciji, i uskršnje se igračke mogu izraditi koristeći kombinaciju od samo 6 osnovnih materijala i alata koje gotovo svaki roditelj ima kod kuće:

tutotod

TutoTod tako roditeljima štedi dragocjeno vrijeme koje često gube na traženje aktivnosti kojima se mogu baviti s djecom, te novac koji se troši na one posebne, skupe materijale. U TutoTod aplikaciji sve je na jednom mjestu, pa roditelji i djeca mogu bez pripreme uživati u svojoj kreativnosti.

Osim što ih je zabavno izrađivati, ovi uskršnji ‘projekti’ imaju i dodatnu svrhu te puno drugih prednosti. U svakom se od njih proteže edukativna nota u obliku savjeta koji roditeljima i djeci pomažu maksimalno iskoristiti svaku aktivnost. Pa tako izradom igračaka iz TutoTod aplikacije dijete razvija motoričke sposobnosti, fokus i preciznost te uči boje, računanje i razne druge vještine koje će mu vrlo brzo u životu trebati.

Budući da je aplikacija trenutno dostupna samo na engleskom, može poslužiti i kao zanimljiv alat za učenje engleskog jezika. A za one koji se ipak žele usredotočiti samo na izrađivanje, svi tutorijali osim teksta sadrže i detaljne korake u obliku slike, isto kao i vrijeme potrebno za izradu svakog od njih.

I sve to na veseloj proljetnoj pozadini uz koju kreativnog raspoloženja neće nedostajati. :)

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>