Vježbanje u trudnoći: Sretna mama = zdrava beba

admin

Općepoznata je informacija da je vježbanje dobro za zdravlje. No zašto u drugom stanju kao što je trudnoća prestati s aktivnostima? Ukoliko je trudnoća normalna, bez komplikacija svakako se treba nastaviti baviti tjelovježbom, no ta tjelovježba mora biti prilagođena tom stanju.

heading_050820-THALIA

Vježbanje pozitivno utječe na držanje trudnice, smanjuje bol u leđima i druge tegobe povezane s trudnoćom, također služi kao priprema za veliki dan – porod. Važno je samo da za vrijeme trudnoće slušate svoje tijelo.

Ove jeseni Grad Zagreb i Društvo športske rekreacije Thalia Vam predstavljaju projekt pod nazivom “Sretna mama=zdrava beba” čiji je cilj promicanje zdravlja trudnica kroz rekreaciju. Radi se o projektu koji omogućava svim trudnicama besplatno vježbanje FloDanceFitness programa namijenjemog upravo njima na lokaciji Klanječka 37a.

Najčešći programi koji se primjenjuju u treningu s trudnicama su pilates i yoga. Ukoliko se tim programima doda i suvremeni ples te glazba koja prati cijeli trening dobije se autorski trening Helene Lojen Marić, trenerice DŠR Thalia pod nazivom FloDance Fitness. Upravo iz tog razloga to je još jedan od prigodnih programa koje mogu prakticirati i trudnice. Osim treninga tu je i podrška za sva pitanja koja će ih mučiti tijekom tog razdoblja.

Svi zainteresirani mogu popuniti prijavu s nekoliko osnovnih pitanja putem sljedećeg linka: http://www.jotformeu.com/HelenaFloDance/Prijava, a treninzi započinju 1. listopada. Broj mjesta je ograničen.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>