Martina Milotic

Zimsko-proljetna kašica  za bebe idealna je upravo za zimske vrijeme ili za prijelaz sa zime na proljeće, kada prehranu djeteta želite obogatiti voćem a još nema osobito mnogo izbora različitog voća iz našeg podneblja.

Namijenjena je bebama iznad osam mjeseci starosti koje su već probale sve navedene sastojke, a ako izostavite sok od naranče i umjesto pahuljica upotrijebite neku od bezglutenskih žitarica, možete je bebi puniti i ranije.

shutterstock_50805727[1]

Sastojci:

3 žlice zobenih pahuljica

pola zrele banane

1 sušena šljiva

5 žlica vode

2-3 žlice narančinog soka

Vodu zakuhajte i prelijte preko pahuljica pa im dajte malo vremena da omekšaju i nabubre. U međuvremenu voće izmikajte štapnim mikserom s narančinim sokom. Za izbirljive bebe možete u mikser ubaciti i pahuljice, inače možete jednostavno žlicom voće i sok umiješati u pahuljice.

Zimsko-proljetna kašica ukusna je i u drugim kombinacijama sušenog i svježeg voća sa različitim žitaricama, ovisno o tome što beba voli.

Leave a Reply

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>